De top 10 beste bladblazer van 2023

Dominique van Loon
12 Dec 2022

Vergelijk de beste bladblazer

Heb je de wens om nieuwe producten voor in je tuin aan te schaffen? En ben je daarbij specifiek op zoek naar de beste bladblazer? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste bladblazer van dit moment. Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste bladblazer. We bespreken hierbij elk product in het kort, maar we bespreken ook wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Door goed op de belangrijkste aandachtspunten te letten, kun je snel de beste bladblazer uitkiezen. Hierbij is het uiteraard ook zaak om goed op je persoonlijke voorkeuren te letten.

Inhoudsopgave

De top 10 bladblazer

1. BLACK+DECKER Bladblazer

5/5

De BLACK+DECKER GW3030-QS Bladblazer is een krachtig tuingereedschap met een 3000W motor. Met een blaassnelheid van 418Km/h kan je jouw tuin eenvoudig bladvrij maken. De krachtige versnipperingsrotor zorgt voor een doeltreffende volumereductie van 16:1. Hierdoor wordt het composteringsproces versneld. Het groenafval wordt opgevangen in de 50L opvangzak en kan na gebruik gemakkelijk uitgieten worden in de compostbak of uitgestrooid als groeistoffen voor jouw bloemenperkjes. De BLACK+DECKER GW3030-QS Bladblazer is ideaal voor het opruimen van droog, vochtig en nat tuinafval rondom jouw huis. Het duurzame metaal van de rotor verhoogt de airflow en de mulching capaciteit. Met de variabele snelheid kan je de maximale controle houden tijdens het gebruik. Ook het comfort wordt niet vergeten, dankzij de opvangzak met een capaciteit van 50 liter. Dit lichtgewicht tuingereedschap zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Dankzij de tweede handgreep en de draagriem kan je de bladblazer gemakkelijk verplaatsen. Ook als het tuinafval wat zwaarder is, is de bladblazer van BLACK+DECKER de ideale oplossing dankzij de krachtige bladzuiger. Om de BLACK+DECKER GW3030-QS Bladblazer te gebruiken heb je een verlengsnoer nodig. Hierbij is het belangrijk om de juiste lengte te bepalen. Met deze krachtige tuinruimer ben je verzekerd van een optimale prestatie en snelle resultaten.

2. BLACK+DECKER POWERCOMMAND bladblazer

5/5

De BLACK+DECKER GWC1820PC-QW POWERCOMMAND bladblazer met 18V 2.0Ah Lithium-Ion accu en 209 km/u blaassnelheid is een krachtig en draadloos toestel dat ideaal is voor het schoonblazen van gazons, borders, opritten, terrassen en andere harde oppervlakken. Met een POWERBOOST van 209 km/h worden bladeren en snoeiafval in een handomdraai weggeblazen. Door de POWERCOMMAND knop te activeren, kun je snel en gemakkelijk zwaarder blad- en snoeiafval verwijderen. Daarnaast heeft de bladblazer een handige LED-lamp die helder licht geeft voor het zien van donkere oppervlakken. De lithium-ion accu heeft een lange levensduur en is eenvoudig op te laden door middel van het meegeleverde oplaadoppervlak. Door het gebruiksvriendelijke ontwerp en de ergonomische handgreep is de bladblazer comfortabel te gebruiken voor langere sessies.

3. Powerplus Elektrische bladblazer

5/5

Met de versnipperaar zet je zowel nat als droog afval om in kleine stukjes voor gemakkelijk opruimen. De opvangbak van 40 liter zorgt ervoor dat je het afval makkelijk kunt verzamelen en vervolgens uitstorten. De primaire luchtfilter beschermt je motor tegen vuil en stof. De ergonomische handgreep en het lichte gewicht maken deze bladblazer een ideale oplossing voor het verwijderen van bladeren en ander tuinafval. De Powerplus POWEG9013 elektrische bladblazer, bladzuiger en -versnipperaar is de ultieme oplossing om je tuin er weer als nieuw uit te laten zien. Met de krachtige 3300W motor blaas je gevallen bladeren weg met een snelheid van 250 kilometer per uur. Gebruik de keuzeschakelaar om van functie te wisselen en zuig je tuinafval mee op. De versnipperaar zorgt ervoor dat je zowel nat als droog afval in kleine stukjes verandert voor gemakkelijk opruimen. De opvangbak van 40 liter zorgt ervoor dat je het afval makkelijk kunt verzamelen en uitstorten en de primaire luchtfilter beschermt je motor tegen vuil en stof. Met de ergonomische handgreep en het lichte gewicht is dit de perfecte tool om je tuin weer op te knappen. Met dit alles in één krijg je een schone, opgeruimde tuin in een handomdraai.

Top 3 bladblazer

Dit zijn, volgens onze test, de drie bestebladblazer. Naar welke van deze drie varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je wellicht nog niet de beste bladblazer gevonden? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande korte reviews door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met nog 7 goede bladblazer.

Belangrijk als je bladblazer vergelijkt

Voor welke van bovenstaande varianten kun je nou het beste kiezen? Wij kunnen niet voor jou het antwoord op deze vraag geven. Wel kun je voor jezelf prima op zoek gaan naar de beste bladblazer. Daar helpen wij je met deze korte koopgids nog een extra handje bij. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw bladblazer.

4. BLACK+DECKER elektrische bladblazer

5/5

De BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS elektrische Bladblazer Tuinruimer Bladzuiger Bladversnipperaar is de ideale multi-inzetbare tuinmachine. Met een krachtige 3000W motor en een hoge blaassnelheid van 404 km/u, is dit een effectief hulpmiddel voor het opruimen en verzamelen van bladeren en ander tuinafval. Het 2-buizen conversiesysteem maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen de blaasmodus en de zuigmodus. Daarnaast is de metalen versnipperingsrotor in staat om het tuinafval 16 keer kleiner te maken, waardoor je het composteringsproces versneld en de hoeveelheid tuinafval verkleind. Het compacte en ergonomische design van de BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS biedt maximale wendbaarheid en comfort. De tweede handgreep zorgt voor extra stabiliteit tijdens het gebruik en de flexibele slang biedt optimale beweeglijkheid. Bovendien wordt de 40 liter opvangzak geleverd met het ROLL+CLICK™ systeem, waarmee je hem eenvoudig kunt openen en sluiten. Deze 3IN1 tuinruimer is een veelzijdig en krachtig hulpmiddel voor iedereen die wil genieten van een proper en opgeruimd tuin.

5. VONROC 3-in-1 bladblazer

5/5

De VONROC 3-in-1 bladblazer 3300W Blazen, Zuigen Versnipperen 270km/h Incl. 40L opvangzak 190 km/h is de perfecte oplossing voor het opruimen van al het blad van je tuin, terras of oprit. Met een krachtige 3300W motor, 270 km/h blaassnelheid en max. luchtvolume van 13,2 m³/min is deze machine geschikt voor tuinen van elk formaat. Bovendien is de bladblazer uitgerust met een ingebouwde versnipperaar waarmee zachte voorwerpen als bladeren vermalen kunnen worden tot 1/10e deel van hun oorspronkelijke formaat. De opvangzak is voorzien van een capaciteit van 40 liter waardoor deze gemakkelijk te legen is in je groencontainer of compostbak. Met een gewicht van slechts 3 kg en een comfortabele draagband is het werken met de bladblazer lichtgewicht en comfortabel. Ook is het eenvoudig om te wisselen tussen de functies bladblazen en zuigen. De VONROC LB501AC bladblazer heeft een garantie van 2 jaar. In de verpakking zit 1x LB501AC bladblazer, 1x 40L opvangzak en 1x schouderband. Wil je liever een bladblazer zonder snoer? Bekijk dan de VONROC accu bladblazer LB502DC (machine zonder accu en lader) of de complete set S_LB502DC (inclusief 1x 2.0Ah accu en oplader). Kies voor VONROC en profiteer van top kwaliteit gereedschap voor de beste prijs! Met de VONROC 3-in-1 bladblazer 3300W Blazen, Zuigen Versnipperen 270km/h Incl. 40L opvangzak 190 km/h kun je zonder moeite al het blad in je tuin verspreiden, zuigen of versnipperen. Met deze krachtige machine kun je al je tuinklussen gemakkelijk uitvoeren. Met de lage gewicht en de comfortabele draagband heb je altijd genoeg kracht en comfort om gemakkelijk, snel en veilig te werken. Kies voor de VONROC LB501AC bladblazer en geniet van de vele voordelen!

6. Makita | Accu Blazer

5/5

De Makita DUB186Z Accu Blazer biedt een krachtige blaaskracht met een snelheid van 270 km/h. De verlengde blaasmond zorgt ervoor dat je kunt werken in moeilijk bereikbare plaatsen en de machine is ook instelbaar op drie standen. De hoge stand is voor het verwijderen van stof en grof vuil, de middelste stand is geschikt voor het verwijderen van kleinere stukjes vuil en de lage stand is geschikt voor het verwijderen van afval en andere lichte stof. De Makita DUB186Z Accu Blazer is uitgerust met een krachtige lithium-ion accu, die een langere levensduur heeft dan traditionele NiCad-accu's. Hij is ook voorzien van een innovatief ‘Soft Start’ systeem, waardoor de machine zo soepel en stil mogelijk start. Bovendien is de machine ook voorzien van een veiligheidsklep, die ervoor zorgt dat de motor stopt als deze te warm wordt. Met de Makita DUB186Z Accu Blazer kun je eenvoudig werken in moeilijk bereikbare plaatsen, door de verlengde blaasmond. De machine biedt een krachtige blaasprestatie met een snelheid van 270 km/h, die je kunt regelen met de drie standen. De lithium-ion accu met ‘Soft Start’ systeem zorgt ervoor dat de machine zo stil en soepel mogelijk start en de veiligheidsklep zorgt voor extra veiligheid.

7. WOLF-Garten Elektrische bladblazer

5/5

De WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E is een krachtige, maar toch lichtgewicht bladblazer met een motor met een vermogen van 2600 watt. Deze bladblazer heeft een 50 liter opvangzak en een reductie ratio van 10:1. Dit betekent dat de bladblazer een luchtstroom van maar liefst 300 km/u creëert. Hierdoor worden de bladeren snel en effectief verzameld. De WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E heeft een ergonomisch ontworpen handgreep, waardoor hij comfortabel in de hand ligt. Hierdoor kunt u de bladblazer met gemak voor langere tijd gebruiken. Bovendien heeft deze bladblazer een speciale anti-vibratie technologie, waardoor trillingen bij het gebruik worden verminderd. De WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E is voorzien van een handige regelknop waarmee u de luchtstroom kunt regelen. Hiermee kunt u nog gerichter de bladeren verzamelen. De WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E heeft een hoge prestatie en is daardoor perfect voor het verzamelen van grote hoeveelheden bladeren. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een stille motor, waardoor hij in elke omgeving kan worden gebruikt.

8. Makita bladblazer

5/5

De Makita bladblazer DUB362Z 2 x 18 V Losse Body is een krachtige en robuuste bladblazer. Deze lichtgewicht bladblazer is gemaakt met duurzame materialen en is perfect voor het verwijderen van bladeren, vuil en gras. Het is een ideale tool voor het snel en effectief verwijderen van bladeren in tuinen, parken en andere openbare ruimten. Het is een stille en energie-efficiënte bladblazer die een lange levensduur heeft. De Makita bladblazer is uitgerust met een variabele snelheid met een maximaal vermogen van 2 x 18 Volt. Met deze krachtige bladblazer kun je snel en eenvoudig een grote hoeveelheid bladeren verwijderen. De snelheid is eenvoudig te regelen dankzij de daarvoor bestemde knoppen. Bovendien is de bladblazer voorzien van een comfortabele grip, waardoor het gebruiksgemak is vergroot.

9. Makita Li-Ion accu bladblazer body

5/5

De Makita DUB361Z 36V (2x 18V) Li-Ion accu bladblazer body 252km/h is een krachtige en compacte bladblazer die wordt geleverd als losse body. Deze bladblazer is uitgerust met een motor die maximaal 252 km/h aan luchtstroom kan produceren. Dit maakt het apparaat geschikt voor het verwijderen van stevig aangetaste bladeren, aarde en het verwijderen van kleine stukjes afval. De Makita DUB361Z is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Deze bladblazer is licht in gewicht, waardoor het apparaat gemakkelijk te verplaatsen is en zich makkelijk laat bedienen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een ergonomische handgreep, waardoor de machine comfortabel in de hand ligt. Kortom, de Makita DUB361Z 36V (2x 18V) Li-Ion accu bladblazer body 252km/h is een krachtige bladblazer die perfect is voor het verwijderen van stevig aangetaste bladeren, aarde en klein afval.

10. Bosch ALB 36 LI Bladblazer

5/5

De Bosch ALB 36 LI Bladblazer met 36 V accu en lader is een ideaal hulpmiddel voor het verwijderen van bladeren, takken en vuil van terrassen, tuinpaden en voortuinen. Dankzij het krachtige 36 V Li-Ion accu systeem is het apparaat op alle oppervlakken en in alle hoeken inzetbaar. De stofvrije blaasfunctie is ideaal voor het schoonmaken van tuinmeubelen of andere kleine oppervlakten. Met de meegeleverde lader kunt u de accu in slechts 1 uur volledig opladen. U kunt hiermee ook andere apparaten uit het accu platform aandrijven. Deze bladblazer is ontworpen met oog op duurzaamheid en gebruiksgemak, waardoor hij eenvoudig te bedienen is. Met zijn krachtige en efficiënte motor biedt de bladblazer gedurende de hele tuinseizoen veel kracht en prestaties. De Bosch ALB 36 LI Bladblazer is een stille, milieuvriendelijke en krachtige bladblazer die het werk makkelijker maakt. Bovendien is de accu uitwisselbaar met alle apparaten uit het accu platform, waardoor het een duurzaam en gebruiksvriendelijk systeem is. Met de Bosch ALB 36 LI Bladblazer kunt u uw tuin schoonhouden en onderhouden zonder al te veel moeite.

Veelgestelde vragen over bladblazer

Bij onze test hebben wij alle mogelijke bladblazer bestudeerd. Deze producten hebben we vervolgens bekeken en geanalyseerd, waardoor wij een flinke schifting hebben gemaakt. Op basis van onze kennis en ervaringen zijn wij uiteindelijk bij de bovenstaande 10 beste bladblazer uitgekomen.

Je kunt deze review met je ogen dicht vertrouwen. Wij hebben ons alleen op ons eigen onderzoek gebaseerd voor het samenstellen van deze top 10. Het is dus niet zo dat een fabrikant of merk ons ‘om kan kopen’ voor een hogere ranking.

De beste bladblazer koop je direct via één van de buttons in dit artikel. Je bent daarbij ook direct van een interessante prijs verzekerd.

Dominique van Loon

Tuinieren is mijn grootste passie. Ik doe dit met hart en ziel en help ook graag andere mensen. Op deze website doe ik dat ook met veel plezier. De teksten die je op deze website leest, zijn door mij geschreven. Ook heb ik het team van Tuinenplaza.nl geholpen met het onderzoek naar de beste producten. Mijn kennis deel ik graag met zoveel mogelijk mensen!

Hoe ga je bladblazer gebruiken?

Waar wil je precies je nieuwe bladblazer voor gebruiken? Wat is überhaupt de reden dat je dit product nieuw wilt kopen? En wat is al met al het gewenste gebruik vanuit jouw kant voor je nieuwe bladblazer? Als je dit weet, kun je een veel betere vergelijking maken tussen de verschillende varianten.

Het is hierbij ook verstandig om je door andere te laten inspireren. Hoe maken bijvoorbeeld je buren, vrienden of familie gebruik van bladblazer? Mocht je dit lastig vinden om in te schatten, kun je ook inspiratie via het internet opdoen. Je vindt online voldoende handige tips om ideaal gebruik te maken van de beste bladblazer.

De beste kwaliteit

Dat wij bij bovenstaande 10 bladblazer uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze producten zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen. Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit. Van deze beste bladblazer geniet je hoe dan ook jarenlang, bij juist gebruik.

Samenstelling & vormgeving

Bij het uitkiezen van de beste bladblazer moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Het is namelijk een feit dat elk bladblazer op een iets andere manier samengesteld is.

Hierbij is het bijvoorbeeld zaak om naar de gebruikte materialen te kijken. Ook kun je kijken naar de algehele vormgeving van de bladblazer. Mogelijk krijg je nieuwe bladblazer een prominente plek in je tuin. Dan is het des te wenselijker dat de vormgeving volledig naar je wens is. Zorg dat je ook op dit gebied kritisch bent.

Hoeveel wil je betalen?

Verder is het verstandig om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld wil je aan je nieuwe bladblazer uitgeven? En voor welke varianten kun je met dit budget gaan? Mogelijk is het noodzakelijk om je budget iets op te schroeven.

Je kunt uiteraard ook geduldig tot een aanbieding wachten. Heb je echter met spoed een nieuw bladblazer nodig? Dan kun je maar het beste voor de meest geschikte bladblazer gaan. Ook al moet je hier mogelijk iets meer geld aan uitgeven.

Onze laatste woord over bladblazer

Het is tijd om eruit te kiezen welke bladblazer bij jou past. Vergeet niet dat de prijs belangrijk is, maar zoek vooral iets wat bij je past en goed aan je eisen voldoet. Hang deze lijst dus aan de muur en vergelijk de kenmerken van elk product om erachter te komen welke je het meeste geschikt vindt. Denk ook aan de gebruikerservaringen van vorige kopers. Als je naar hun ervaringen kijkt, zul je een betere keuze maken. Hou er ook rekening mee dat de prijs-kwaliteitverhouding niet altijd het belangrijkste is. Vergelijk wat je nodig hebt en bereid je voor op een goede investering. Met de juiste bladblazer kun je jarenlang plezier hebben van jouw tuin. Vergeet je ook niet om te kijken naar onze top 10 lijst. Zo zal je zeker de juiste voor jouw tuin vinden.