De top 10 beste grasmaaier van 2023

Dominique van Loon
12 Dec 2022

Vergelijk de beste grasmaaier

Heb je de wens om nieuwe producten voor in je tuin aan te schaffen? En ben je daarbij specifiek op zoek naar de beste grasmaaier? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste grasmaaier van dit moment. Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste grasmaaier. We bespreken hierbij elk product in het kort, maar we bespreken ook wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Door goed op de belangrijkste aandachtspunten te letten, kun je snel de beste grasmaaier uitkiezen. Hierbij is het uiteraard ook zaak om goed op je persoonlijke voorkeuren te letten.

Inhoudsopgave

De top 10 grasmaaier

1. GARDENA PowerMax™ Grasmaaier

5/5

Met de Gardena PowerMax heb je een wendbare, lichtgewicht grasmaaier die ideaal is voor het maaien van kleine gazons. Zijn speciaal geharde mes garandeert een optimaal snijresultaat. Je hebt comfortabeler gebruik door het ErgoTec handvat dat het duwen van de grasmaaier vereenvoudigt. De Quicfit-functie maakt het instellen van de maaihoogte centraal mogelijk in 10 standen. Daarnaast is er extra graskammen aan de zijkanten die ervoor zorgen dat ook het gras langs muren en stoepranden perfect wordt gemaaid. Het Cnc-systeem is ook efficiënt bij het snijden en opvangen. Tevens is de grasmaaier gemakkelijk te vervoeren en op te bergen dankzij het opvouwbare frame. De Gardena PowerMax is een gebruiksvriendelijke grasmaaier met een goede prestatie. Het is stevig en robuust, waardoor hij jarenlang meegaat. De PowerPlus-motor maakt het maaien van lange grasmaten mogelijk. Bovendien heeft het een hoog vermogen en een diep snijresultaat. Het voorkomt bovendien dat je de grasmaaier door vele kabels hoeft te trekken. Dankzij de ingebouwde anti-slip banden is het eenvoudig om de grasmaaier in de gewenste positie te manoeuvreren. De Gardena PowerMax is een eersteklas grasmaaier die je gazon perfect maait.

2. GARDENA Accu Grasmaaier

5/5

De GARDENA Accu Grasmaaier HandyMower 22/18V P4A set is de perfecte oplossing voor het onderhouden van kleine tuinen. Met een maximale looptijd van 25 minuten kunt u ongeveer 50 vierkante meter maaien, wat meer dan voldoende is voor kleine gazons. Het lichte gewicht en het compacte ontwerp maken het maaien gemakkelijk en moeiteloos. De accugrasmaaier heeft een mulchmes van 22 centimeter, dat het gemaaid gras fijn versnippert en weer op de grond laat vallen. Het stekje fungeert dan als natuurlijke meststof. Dankzij de optie voor bediening met één of twee handen, geeft het u een grote flexibiliteit bij het verzorgen van uw gazon. Met de drietraps maaihoogte-instelling kunt u zich aanpassen aan de gewenste hoogte voor uw gras. De maaier is wendbaar en komt op moeilijk bereikbare plaatsen onder objecten en maait zelfs door nauwe doorgangen. De zwenkbare handgreep maakt het maaien nog handiger. U kunt de accu bijvullen met behulp van de duidelijk zichtbare LED-indicator op het apparaat. Als u klaar bent, draait de handgreep weer rechtop voor eenvoudig en compact opbergen. De GARDENA Accu Grasmaaier HandyMower 22/18V P4A set is perfect voor het gemakkelijk onderhouden van kleine tuinen.

3. Powerplus Elektrische grasmaaier

5/5

De Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier is een geweldige optie voor kleine tuinen, dankzij de compacte, lichte constructie. Met een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 cm is het perfect geschikt voor het maaien van een klein gazon tot maximaal 75 m². Je kunt kiezen uit een maaihoogte van 25, 45 of 65 mm, afhankelijk van hoe lang je gras is en hoe kort je het wilt maaien. Na het maaien kun je de grasmaaier gemakkelijk opbergen dankzij het plooibare handvat. De opvangbak van 30 liter met draaghandgreep vangt het gemaaide gras eenvoudig op en het materiaal van de opvangbak is plastic. Het toerental is 3450 min-1 en de diameter van de wielen is Ø140 mm. Het gewicht van de grasmaaier is 8,9 kg. Er is een kort netsnoer aanwezig, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Er is ook een grasuitworpfunctie aanwezig, waarmee je het gemaaide gras achterwaarts of in de opvangbak kunt uitwerpen. De Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier is een perfecte keuze voor kleine tuinen en biedt een optimale prestatie met een minimale ruimte.

Top 3 grasmaaier

Dit zijn, volgens onze test, de drie bestegrasmaaier. Naar welke van deze drie varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je wellicht nog niet de beste grasmaaier gevonden? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande korte reviews door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met nog 7 goede grasmaaier.

Belangrijk als je grasmaaier vergelijkt

Voor welke van bovenstaande varianten kun je nou het beste kiezen? Wij kunnen niet voor jou het antwoord op deze vraag geven. Wel kun je voor jezelf prima op zoek gaan naar de beste grasmaaier. Daar helpen wij je met deze korte koopgids nog een extra handje bij. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw grasmaaier.

4. Makita grasmaaier

5/5

De Makita ELM3320 Grasmaaier is een lichte, geluidsarme grasmaaier die over een onderhoudsvriendelijk maaidek beschikt. De grasmaaier is voorzien van een dubbele veiligheidsschakelaar die plotseling opstarten voorkomt. De centrale 3-voudige hoogteverstelling is eenvoudig te bedienen en de inklapbare duwbeugel zorgt voor een plaatsbesparende opslag. De vangzak met “vol” indicatie is perfect voor kleine tuinen en bij beperkte opbergmogelijkheden. Met de Makita ELM3320 heb je een maaibreedte van 33 cm, een maaihoogte van 20-55 mm, een maaioppervlak van 400m2 en een opvangbak van 30 liter. Het ABS chassis is sterk en duurzaam, terwijl de motor een vermogen van 1200 watt levert. De grasmaaier is voorzien van een vibratie ah onbelast van 2,5 m/s² en een vibratie (K) onbelast van 1,5 m/s². Daarnaast heeft het een geluidsdrukniveau (LpA) van 75 dB(A) en een geluidsdrukniveau (K) van 3,0 dB(A). De Makita ELM3320 Grasmaaier wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 1 jaar. Je kunt je garantie verlengen door de machine binnen 4 weken na aanschaf te registreren. Hierdoor krijg je twee jaar extra garantie bovenop de fabrieksgarantie. Bovendien ben je verzekerd van een snellere oplossing voor problemen die je met de garantie wilt oplossen. Alle voorwaarden over de garantie zijn te vinden op de Makita website.

5. Powerplus Grasmaaierr

5/5

De POWXG6212T tuingereedschapset van Powerplus bevat alles wat je nodig hebt voor het onderhouden van je gazon. Met de krachtige 1300W grasmaaier met een maaibreedte van 32 cm ben je in staat om met gemak je gazon met een maaihoogte tussen 25 en 65mm te onderhouden. De grastrimmer met een snijbreedte van 250mm is daarnaast ook perfect voor het bijhouden van de randen en moeilijk bereikbare plaatsen. Deze grasmaaier en trimmer zijn perfect geschikt voor een klein tot middelgroot grasperk tot 250m2, daarmee is het set ideaal voor de hobbytuinier die zijn gazon snel en eenvoudig wil onderhouden. Met de 30 liter opvangbak vang je het gemaaide gras direct op, maar het is ook mogelijk om zonder opvangbak aan de slag te gaan. De grasmaaier is voorzien van een kabeltrekontlasting, waardoor de stroomkabel ongewenst niet uitgetrokken kan worden tijdens het maaien. Daarnaast is er ook een overbelastingsbeveiliging toegevoegd voor extra veiligheid. Met deze tuingereedschapset van Powerplus ben je verzekerd van 3 jaar garantie. De set bevat de grasmaaier, grastrimmer, 30 liter opvangbak, haak voor kabeltrekontlasting en een handleiding. Met deze toestellen ben je in staat om gemakkelijk je gazon te onderhouden.

6. GARDENA Powermax 32 grasmaaier

5/5

De GARDENA PowerMax 32 is een krachtige grasmaaier die perfect is voor kleinere gazons. De grasmaaier heeft een maaihoogte van slechts 32 cm en is daarom uitermate geschikt voor kleinere gazons tot 200 m2. Het speciaal geharde mes zorgt voor een optimaal snijresultaat in ieder type gras. Het ErgoTec handvat ligt comfortabel in de hand en maakt het eenvoudig om de grasmaaier te duwen. Bovendien kan de maaihoogte eenvoudig centraal versteld worden in 10 standen dankzij de QuickFit-fuinctie. Het CNC-systeem staat bovendien voor efficiënt snijden en opvangen. Daarnaast is de grasmaaier ook zeer compact en makkelijk op te bergen. Het gepatenteerde opvouwbare frame maakt het mogelijk om de grasmaaier te vervoeren en op te bergen zonder ruimte in beslag te nemen. De GARDENA PowerMax 32 grasmaaier is daarom ideaal voor iedereen die een krachtige grasmaaier zoekt die zowel zuinig is met ruimte als met energie.

7. Bosch Indego S+ 500 Robotmaaier

5/5

De Bosch Indego S+ 500 Robotmaaier is de perfecte oplossing voor elke tuinman die een prachtig en net gazon wil hebben zonder er veel moeite voor te doen. Deze slimme maaier is voorzien van een laadstation en accessoires, waarmee je het gazon tot 500m2 kan maaien met slechts één druk op de knop. Met deze robotmaaier is het heel eenvoudig om de perimeterdraad te installeren, een eenmalige taak die je alleen hoeft te doen voor je gazon binnen enkele minuten tot in de puntjes verzorgd is. Daarnaast is er ook een Connected-functie, waarmee je de Bosch Indego S+ 500 Robotmaaier op afstand kan bedienen. De maaier is uitgerust met een stofsensor die de maaier automatisch detecteert als er te veel stof of vuil op het gazon ligt. Dit betekent dat het gazon altijd schoon blijft en je geen last hebt van onkruid of ongewenste obstakels. Met deze slimme maaier heb je altijd een perfect verzorgd gazon, zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden.

8. GARDENA Combisystem Inklapbare bladhark

5/5

Met de Gardena Combisystem inklapbare bladhark XXL tuingereedschapset kan je zowel zwaardere als lichte tuinklussen uitvoeren. Deze set is uitgerust met een inklapbare staal die je gemakkelijk kunt inklappen en die je bovendien eenvoudig kunt opbergen. Het handvat is gemaakt van een robuust en duurzaam materiaal, waardoor deze vrijwel onverwoestbaar is. De stalen zijn voorzien van een verzinkt laagje, waardoor deze bestand zijn tegen weersomstandigheden en corrosie. Met de inklapbare bladhark XXL tuingereedschapset van Gardena kun je gemakkelijk tuinwerkzaamheden uitvoeren zoals het verwijderen van onkruid, het schoonmaken van tuinpaden en het vrijmaken van grof puin. De bladhark is uitgerust met een krachtige en scherpe blad dat is gemaakt van speciaal staal dat is gehard om een optimale prestatie te bieden. Daarnaast is de bladhoek verstelbaar, waardoor je precies kunt werken in alle hoeken. Met deze tuingereedschapset kan je alle klussen in de tuin met gemak uitvoeren en ben je verzekerd van een perfecte resultaat.

9. Bosch ARM 32 Grasmaaier

5/5

De Bosch ARM 32 Grasmaaier 1200 W 320 mm 150 m is de perfecte oplossing voor het maaien van kleine en middelgrote gazons. Het compacte design is erg licht, met een gewicht van slechts 6,8 kg, waardoor hij gemakkelijk rond voorwerpen gemanoeuvreerd en vervoerd kan worden. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties, en met het graskamsysteem maait de ARM 32 automatisch nette randen langs muren en tuinpaden. Zo hoef je na het maaien niet meer te trimmen. De grasmaaier is ook voorzien van een grasopvangbak van 31 liter, waar het gemaaid gras gemakkelijk in kan worden afgevoerd. Met de Bosch ARM 32 Grasmaaier zijn mooie grasmat en nette randen geen probleem meer. Met het innovatieve design van de Bosch ARM 32 Grasmaaier is het maaien een eenvoudige klus. De maaikop is 320 mm breed, waardoor hij gemakkelijk grotere oppervlaktes kan bedekken. De maaihoogte is instelbaar tussen 20 en 70 mm, waardoor je de grasmat altijd naar wens kunt instellen. Met een vermogen van 1200 W is het maaien een kwestie van een paar minuten. De Bosch ARM 32 Grasmaaier is daarom de perfecte oplossing voor een nette en verzorgde tuin.

10. Makita Grasmaaier Accu

5/5

De Makita DLM330Z Accu Grasmaaier is een perfecte oplossing voor het gemakkelijk en geruisloos maaien van kleinere gazons. De grasmaaier is voorzien van een kunststof dek voor een lange levensduur. Met een snijbreedte van 33 cm is deze grasmaaier een echte krachtpatser, waardoor je in korte tijd je gras kunt maaien. Het vulniveau-indicator in de grasopvangzak geeft je precies aan wanneer deze vol is. Daarnaast is de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier ook gebruiksvriendelijk. Deze heeft een ergonomisch ontwerp dat is afgestemd op de gebruiker, waardoor je eenvoudig en zonder veel moeite het gras kunt maaien. Met zijn compacte afmetingen en lichtgewicht ontwerp is hij eenvoudig te dragen en opslaan. Deze grasmaaier is een geweldige optie voor mensen die een krachtige, geruisloze maaimachine zoeken voor hun kleinere gazon.

Veelgestelde vragen over grasmaaier

Bij onze test hebben wij alle mogelijke grasmaaier bestudeerd. Deze producten hebben we vervolgens bekeken en geanalyseerd, waardoor wij een flinke schifting hebben gemaakt. Op basis van onze kennis en ervaringen zijn wij uiteindelijk bij de bovenstaande 10 beste grasmaaier uitgekomen.

Je kunt deze review met je ogen dicht vertrouwen. Wij hebben ons alleen op ons eigen onderzoek gebaseerd voor het samenstellen van deze top 10. Het is dus niet zo dat een fabrikant of merk ons ‘om kan kopen’ voor een hogere ranking.

De beste grasmaaier koop je direct via één van de buttons in dit artikel. Je bent daarbij ook direct van een interessante prijs verzekerd.

Dominique van Loon

Tuinieren is mijn grootste passie. Ik doe dit met hart en ziel en help ook graag andere mensen. Op deze website doe ik dat ook met veel plezier. De teksten die je op deze website leest, zijn door mij geschreven. Ook heb ik het team van Tuinenplaza.nl geholpen met het onderzoek naar de beste producten. Mijn kennis deel ik graag met zoveel mogelijk mensen!

Hoe ga je grasmaaier gebruiken?

Waar wil je precies je nieuwe grasmaaier voor gebruiken? Wat is überhaupt de reden dat je dit product nieuw wilt kopen? En wat is al met al het gewenste gebruik vanuit jouw kant voor je nieuwe grasmaaier? Als je dit weet, kun je een veel betere vergelijking maken tussen de verschillende varianten.

Het is hierbij ook verstandig om je door andere te laten inspireren. Hoe maken bijvoorbeeld je buren, vrienden of familie gebruik van grasmaaier? Mocht je dit lastig vinden om in te schatten, kun je ook inspiratie via het internet opdoen. Je vindt online voldoende handige tips om ideaal gebruik te maken van de beste grasmaaier.

De beste kwaliteit

Dat wij bij bovenstaande 10 grasmaaier uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze producten zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen. Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit. Van deze beste grasmaaier geniet je hoe dan ook jarenlang, bij juist gebruik.

Samenstelling & vormgeving

Bij het uitkiezen van de beste grasmaaier moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Het is namelijk een feit dat elk grasmaaier op een iets andere manier samengesteld is.

Hierbij is het bijvoorbeeld zaak om naar de gebruikte materialen te kijken. Ook kun je kijken naar de algehele vormgeving van de grasmaaier. Mogelijk krijg je nieuwe grasmaaier een prominente plek in je tuin. Dan is het des te wenselijker dat de vormgeving volledig naar je wens is. Zorg dat je ook op dit gebied kritisch bent.

Hoeveel wil je betalen?

Verder is het verstandig om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld wil je aan je nieuwe grasmaaier uitgeven? En voor welke varianten kun je met dit budget gaan? Mogelijk is het noodzakelijk om je budget iets op te schroeven.

Je kunt uiteraard ook geduldig tot een aanbieding wachten. Heb je echter met spoed een nieuw grasmaaier nodig? Dan kun je maar het beste voor de meest geschikte grasmaaier gaan. Ook al moet je hier mogelijk iets meer geld aan uitgeven.

Onze laatste woord over grasmaaier

Het kopen van een grasmaaier is een belangrijke beslissing. U kunt er zeker van zijn dat de producten op onze lijst van de beste grasmaaiers van kwaliteit zijn en rekening houden met uw budget. Bovendien hebben wij niet alleen gekeken naar de kwaliteit en betaalbaarheid van elke grasmaaier, maar ook naar andere factoren, zoals kracht en gebruiksgemak. Zodat u een gerust hart kunt hebben bij uw aankoop. Mocht u vragen hebben over één van de producten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt er zeker van zijn dat u een geschikte grasmaaier vindt volgens uw behoeften.