De top 10 beste elektrische grasmaaier van 2023

Dominique van Loon
12 Dec 2022

Vergelijk de beste elektrische grasmaaier

Heb je de wens om nieuwe producten voor in je tuin aan te schaffen? En ben je daarbij specifiek op zoek naar de beste elektrische grasmaaier? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische grasmaaier van dit moment. Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste elektrische grasmaaier. We bespreken hierbij elk product in het kort, maar we bespreken ook wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Door goed op de belangrijkste aandachtspunten te letten, kun je snel de beste elektrische grasmaaier uitkiezen. Hierbij is het uiteraard ook zaak om goed op je persoonlijke voorkeuren te letten.

Inhoudsopgave

De top 10 elektrische grasmaaier

1. Powerplus Elektrische grasmaaier

5/5

Met de Powerplus POWEG63703 elektrische grasmaaier krijg je de perfecte maaier voor je kleine tuin. Het vermogen van 1000 W en 32 cm maaibreedte maken de maaier krachtig en flexibel. Bovendien heeft de grasmaaier een 30 liter grote opvangbak, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen met maaien om de opvangbak te legen. De Powerplus POWEG63703 maait zelfs in kleine bochten, waardoor je op elke plek in je tuin een perfect resultaat krijgt. Met de handige instellingen kun je de maaihoogte aanpassen aan jouw tuin. Je kunt kiezen uit 3 hoogtes, waardoor je altijd de juiste maaihoogte krijgt. Bovendien heeft de maaier een draaibaar handvat met een comfortabele grip, zodat je comfortabel en zonder vermoeidheid maait.

2. Bosch ARM 32 Grasmaaier

5/5

De Bosch ARM 32 grasmaaier is een krachtige en compacte optie voor het maaien van kleine en middelgrote gazons. Met een gewicht van slechts 6,8 kg kan hij gemakkelijk rond voorwerpen worden gemanoeuvreerd en vervoerd. De Powerdrive-motor zorgt voor betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Met een graskam kan de maaiers automatisch nette randen langs muren en tuinpaden maken - er hoeft na het maaien niet meer te worden getrimd. Om gemaaid gras gemakkelijk af te voeren beschikt de grasmaaier over een grasopvangbak van 31 liter. De Bosch ARM 32 maakt maaiklusjes eenvoudiger door de verschillende nuttige functies. Hij heeft een handmatige hoogteverstelling van 20-70 mm, wat betekent dat u de grasmaaier in verschillende hoogtes kunt instellen afhankelijk van de grassoort en de hoogte van het gras. Met het Softgrip-handvat kan de gebruiker de grasmaaier comfortabel vasthouden en makkelijk manoeuvreren. Bovendien is de grasmaaier voorzien van een kabelgoot die ervoor zorgt dat het snoer niet in de weg ligt. Kortom, de Bosch ARM 32 grasmaaier is een uitstekende en betrouwbare maaioptie voor kleine en middelgrote gazons.

3. GARDENA Powermax 32 Grasmaaier

5/5

De GARDENA Powermax 32 Grasmaaier is een gemotoriseerde grasmaaier met een maaibreedte van 32 cm. Hij is ontworpen om gazons tot 200 m2 te maaien. Met zijn lichte gewicht van 8 kilo en de ergonomische handgrepen is deze maaier gemakkelijk te manoeuvreren over het gazon. De grootte van de opvangbak is 30 liter, waardoor je minder vaak de grasopvangbak hoeft te legen. Daarnaast is er twee jaar garantie op de Powermax serie van GARDENA. Deze maaier heeft een geavanceerd maaiysteem dat door drie verschillende maaihoogte-instellingen kan worden aangepast. Aan de voorkant van de maaier bevindt zich een comfortabele veer-ontkoppeling, waarmee de maaier gemakkelijk kan worden opgetild. Hij is ook voorzien van een snoerhaspel, waarmee je gemakkelijk het snoer kunt bedienen en opbergen. De maaier is ook uitgerust met een start-stopplaatje voor extra veiligheid en een indicator voor het opladen van de accu. Met deze GARDENA Powermax 32 Grasmaaier kun je je gazon gemakkelijk en snel in een perfecte staat houden.

Top 3 elektrische grasmaaier

Dit zijn, volgens onze test, de drie besteelektrische grasmaaier. Naar welke van deze drie varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je wellicht nog niet de beste elektrische grasmaaier gevonden? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande korte reviews door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met nog 7 goede elektrische grasmaaier.

Belangrijk als je elektrische grasmaaier vergelijkt

Voor welke van bovenstaande varianten kun je nou het beste kiezen? Wij kunnen niet voor jou het antwoord op deze vraag geven. Wel kun je voor jezelf prima op zoek gaan naar de beste elektrische grasmaaier. Daar helpen wij je met deze korte koopgids nog een extra handje bij. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw elektrische grasmaaier.

4. Makita grasmaaier

5/5

De Makita ELM3320 grasmaaier is het perfecte product voor al je tuinonderhoud. Dankzij het lichte en geluidsarme design, en het onderhoudsvriendelijke maaidek gemaakt van polypropyleen, kun je de grasmaaier gemakkelijk gebruiken. De dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten en de centrale 3-voudige hoogteverstelling is eenvoudig te bedienen. De inklapbare duwbeugel zorgt voor plaatsbesparend opbergen en de vangzak met “vol” indicatie maakt het maaiproces nog efficiënter. De Makita grasmaaier is ideaal voor kleine tuinen met weinig opbergmogelijkheden. Met een maaihoogte variërend van 20-55 mm en een maaioppervlak van 400 m², is de Makita grasmaaier de perfecte keuze voor al je tuinonderhoud. De vangzak met 30 liter inhoud en de elektrische rem zorgen voor een comfortabele maaimethode. Het chassis is gemaakt van ABS en de wielen hebben een diameter van 13/18 cm. De Makita ELM3320 is voorzien van een motor van 1200 Watt met een voltage van 230 V. Bovendien heeft de grasmaaier een geluidsdrukniveau van 75 dB(A) en een vibratie ah onbelast van 2,5 m/s². Kortom, de Makita ELM3320 is een duurzame en kwalitatief hoogwaardige grasmaaier met veel voordelen. Met een fabrieksgarantie van 1 jaar en de mogelijkheid om de garantie te verlengen naar 3 jaar, kun je met een gerust hart je tuin onderhouden. Ga naar de website van Makita om meer informatie over het registreren van je machine te vinden en om meer te weten te komen over reparaties en de garantievoorwaarden.

5. Bosch Bosmaaier

5/5

Met de Bosch AFS 23-37 Bosmaaier heb je de keuze om te bosmaaien met een mes of draad. Met het 23 cm mes maai je gemakkelijk hardnekkig onkruid weg. Met de draad met een diameter van 37 cm kun je graskanten en gazons bewerken. Met een vermogen van 950 watt en een vermogen van 1,3 pk is deze bosmaaier perfect voor het zwaardere werk en het levert uitstekende snoeiprestaties. Ook is de bosmaaier comfortabel in gebruik dankzij de verstelbare schouderriem en de fijne handgreep. Je kunt de bosmaaier gemakkelijk bedienen en deze is daardoor ook geschikt voor gebruikers van alle niveaus. Bovendien is de bosmaaier voorzien van een uitstekende gebruiksveiligheid door de veiligheidsuitrusting die aan de bosmaaier is toegevoegd. Zo kun je met een gerust hart gebruiken van de Bosch AFS 23-37 Bosmaaier.

6. WOLF-Garten S Elektrische Grasmaaier

5/5

De Wolf-Garten Elektromaaier S 3800E is de perfecte oplossing voor mensen die een strakke, perfectly gemaaid gazon willen. De 38 cm maaibreedte en de inklapbare duwboom maken het maaiproces eenvoudig. De ergonomische handbediening biedt een comfortabel en gemakkelijk gebruik. Met een grote grasopvangzak van 40 liter en een vulindicator die aangeeft wanneer de opvangzak vol is, hoeft u zich geen zorgen te maken over het leegmaken van de opvangzak. Het is ook mogelijk om het gemaaide gras af te voeren dankzij de speciale afvoersysteem. De Wolf-Garten Elektromaaier S 3800E is geschikt voor gazons met een oppervlakte tot 350 m. Met zijn krachtige en energiezuinige motor, staat hij garant voor een perfecte maaibeurt. Hij is ook voorzien van een kabelhaspel met een kabellengte van 10 meter zodat u vrij kan bewegen.

7. Powerplus Elektrische grasmaaier

5/5

De Powerplus POWEG63705 Elektrische Grasmaaier is een perfect instapmodel voor elke hobbytuinier. Met een maaibreedte van 32 cm en een krachtige 1300W motor is deze grasmaaier perfect geschikt voor kleinere en middelgrote gazons tot 250m2. Met de 3 verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm, kan je met deze grasmaaier je gazon precies op de gewenste lengte houden. Je kan ervoor kiezen om het gemaaide gras op te vangen in de 30l opvangbak, maar je kan ook zonder opvangbak aan de slag. De kabeltrekontlasting voorkomt dat de stroomkabel ongewenst uitgetrokken wordt tijdens het maaien en de Overbelastingsbeveiliging zorgt voor de nodige veiligheid. In de verpakking vind je naast de grasmaaier ook een grasopvangbak, kabelclips, vergrendelknoppen en schroeven en een haak voor de kabeltrekontlasting. Met de handleiding kan je de grasmaaier eenvoudig installeren en gebruiken. Zo ben je met de Powerplus POWEG63705 Elektrische Grasmaaier direct klaar om je gazon mooi bij te houden.

8. GARDENA PowerMax™ Grasmaaier

5/5

De Gardena PowerMax 1200/32 0- Grasmaaier is een elektrische grasmaaier die ideaal is voor kleinere gazons. Met een lichtgewicht ontwerp en wendbaarheid, is hij eenvoudig te duwen door het ErgoTec handvat. Het speciaal geharde mes zorgt voor een optimaal snijresultaat, terwijl de centraal verstelbare Quicfit-maaihoogte in 10 standen eenvoudig wordt ingesteld. Extra graskammen aan de zijkanten maken het gemakkelijk om langs muren en stoepranden te maaien, terwijl het Cnc-systeem voor efficient snijden en opvangen zorgt. Met een vermogen van 1200 W, een maaiwerk van 32 cm en een opvangcapaciteit van 30 l, biedt de grasmaaier een werkgebied van 300m². Het lichtgewicht ontwerp van 8.3 kg en het opvouwbare frame maken het gemakkelijk om de grasmaaier te vervoeren en op te bergen. De Gardena PowerMax 1200/32 0- Grasmaaier biedt een betrouwbare, krachtige prestatie voor moeiteloze en efficiënte grasmaaiervaring.

9. Makita grasmaaier

5/5

The Makita ELM4120 is a powerful and reliable grass cutting machine designed to make cuts with ease. This machine has a 41 cm cutting width and is powered by a 230 V motor. The ELM4120 is equipped with a high-quality steel blade that is designed to provide a precise and clean cut each time. Additionally, the machine has a large 60 litre grass collection bag, allowing you to save time and effort by collecting grass clippings in one go. The Makita ELM4120 is perfect for larger lawns and gardens, offering quick and easy grass cutting with a 600 m maximum cutting area. This machine is ergonomically designed and has easy to use handle controls and a comfortable rubber grip handle for added comfort and control. The Makita ELM4120 is also equipped with a variable speed control system, allowing you to adjust the speed of the cutting blades to suit your individual needs. In addition, the machine is also equipped with a safety switch, which automatically shuts the machine off if it is accidentally left running. The Makita ELM4120 is an excellent choice for those looking for a powerful, reliable and easy to use grass cutting machine.

10. WOLF-Garten Elektrische Grasmaaier

5/5

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is ideaal voor gazons tot 250 m² en beschikt over een krachtige motor met 1400 W vermogen. Het centrale hoogte-instellingssysteem en de 6-voudig in te stellen maaihoogte maken deze machine flexibel en efficiënt. Met een maaibreedte van 34 cm en een opvangbak van 30 liter is de A 340 E gemakkelijk te gebruiken en ergonomisch ontworpen. De duwboom is voorzien van softgrip waardoor u comfortabel vasthoudt en de Flick-Flack kabelgeleiding zorgt ervoor dat de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. Daarnaast is de grasmaaier voorzien van een CCM systeem waardoor de machine maait, verzamelt en mulcht. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is en de machine is gemakkelijk op te bergen door de inklapbare duwboom. De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Met deze grasmaaier kunt u genieten van een prachtig verzorgd gazon.

Veelgestelde vragen over elektrische grasmaaier

Bij onze test hebben wij alle mogelijke elektrische grasmaaier bestudeerd. Deze producten hebben we vervolgens bekeken en geanalyseerd, waardoor wij een flinke schifting hebben gemaakt. Op basis van onze kennis en ervaringen zijn wij uiteindelijk bij de bovenstaande 10 beste elektrische grasmaaier uitgekomen.

Je kunt deze review met je ogen dicht vertrouwen. Wij hebben ons alleen op ons eigen onderzoek gebaseerd voor het samenstellen van deze top 10. Het is dus niet zo dat een fabrikant of merk ons ‘om kan kopen’ voor een hogere ranking.

De beste elektrische grasmaaier koop je direct via één van de buttons in dit artikel. Je bent daarbij ook direct van een interessante prijs verzekerd.

Dominique van Loon

Tuinieren is mijn grootste passie. Ik doe dit met hart en ziel en help ook graag andere mensen. Op deze website doe ik dat ook met veel plezier. De teksten die je op deze website leest, zijn door mij geschreven. Ook heb ik het team van Tuinenplaza.nl geholpen met het onderzoek naar de beste producten. Mijn kennis deel ik graag met zoveel mogelijk mensen!

Hoe ga je elektrische grasmaaier gebruiken?

Waar wil je precies je nieuwe elektrische grasmaaier voor gebruiken? Wat is überhaupt de reden dat je dit product nieuw wilt kopen? En wat is al met al het gewenste gebruik vanuit jouw kant voor je nieuwe elektrische grasmaaier? Als je dit weet, kun je een veel betere vergelijking maken tussen de verschillende varianten.

Het is hierbij ook verstandig om je door andere te laten inspireren. Hoe maken bijvoorbeeld je buren, vrienden of familie gebruik van elektrische grasmaaier? Mocht je dit lastig vinden om in te schatten, kun je ook inspiratie via het internet opdoen. Je vindt online voldoende handige tips om ideaal gebruik te maken van de beste elektrische grasmaaier.

De beste kwaliteit

Dat wij bij bovenstaande 10 elektrische grasmaaier uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze producten zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen. Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit. Van deze beste elektrische grasmaaier geniet je hoe dan ook jarenlang, bij juist gebruik.

Samenstelling & vormgeving

Bij het uitkiezen van de beste elektrische grasmaaier moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Het is namelijk een feit dat elk elektrische grasmaaier op een iets andere manier samengesteld is.

Hierbij is het bijvoorbeeld zaak om naar de gebruikte materialen te kijken. Ook kun je kijken naar de algehele vormgeving van de elektrische grasmaaier. Mogelijk krijg je nieuwe elektrische grasmaaier een prominente plek in je tuin. Dan is het des te wenselijker dat de vormgeving volledig naar je wens is. Zorg dat je ook op dit gebied kritisch bent.

Hoeveel wil je betalen?

Verder is het verstandig om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld wil je aan je nieuwe elektrische grasmaaier uitgeven? En voor welke varianten kun je met dit budget gaan? Mogelijk is het noodzakelijk om je budget iets op te schroeven.

Je kunt uiteraard ook geduldig tot een aanbieding wachten. Heb je echter met spoed een nieuw elektrische grasmaaier nodig? Dan kun je maar het beste voor de meest geschikte elektrische grasmaaier gaan. Ook al moet je hier mogelijk iets meer geld aan uitgeven.

Onze laatste woord over elektrische grasmaaier

Het kiezen van een goede elektrische grasmaaier kan soms lastig zijn, maar je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je op zoek bent naar een goede optie. Onze lijst met top 10 producten is samengesteld om je de beste elektrische grasmaaier te geven die past bij jouw budget en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een stiller model of dat je meer aandacht besteedt aan het milieu, met onze lijst hoef je geen concessies meer te doen. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste elektrische grasmaaier voor jou. Dankzij onze top 10 lijst van elektrische grasmaaier weet je zeker dat je de best mogelijke keuze maakt voor een product waar je jarenlang plezier aan zult beleven.