De top 10 beste elektrische heggenschaar van 2024

Dominique van Loon
12 Dec 2022

Vergelijk de beste elektrische heggenschaar

Heb je de wens om nieuwe producten voor in je tuin aan te schaffen? En ben je daarbij specifiek op zoek naar de beste elektrische heggenschaar? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische heggenschaar van dit moment. Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste elektrische heggenschaar. We bespreken hierbij elk product in het kort, maar we bespreken ook wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Door goed op de belangrijkste aandachtspunten te letten, kun je snel de beste elektrische heggenschaar uitkiezen. Hierbij is het uiteraard ook zaak om goed op je persoonlijke voorkeuren te letten.

Laatste update: 20 aug. 2023

Inhoudsopgave

De top 10 elektrische heggenschaar

1. GARDENA Telescopische THS 500/48 Heggenschaar (gemotoriseerd) 48 cm Meslengte 25 mm Tandmes opening

5/5

De telescopische heggenschaar heeft een robuuste aluminium buis met een lengte van 48 cm en een meslengte van 25 mm. Het tandmes is voorzien van een opening voor een zachte en precieze snoei van de takken. Door de telescopische buis kunt u de heggenschaar gemakkelijk aanpassen aan uw lichaamslengte. De Gardena THS 500/48 heggenschaar is ook voorzien van een krachtige elektrische motor met een vermogen van 500 Watt. Dit maakt het snoeien van heggen moeiteloos en doeltreffend. Daarnaast biedt de heggenschaar een comfortabel, kabelloos gebruiksgemak voor een grote flexibiliteit. U kunt de heggenschaar tevens gebruiken als grastrimmer, waardoor u uw tuin perfect kunt onderhouden.

2. GARDENA PowerCut 700/65 Heggenschaar (gemotoriseerd) Meslengte 65cm Tandmes opening 27 mm

5/5

De GARDENA PowerCut 700/65 heggenschaar is gemotoriseerd en heeft een meslengte van 65cm en een tandmesopening van 27 mm. Het is een krachtig gereedschap, bedoeld voor het snoeien van grote heggen en dikkere takken. De uitgebalanceerde gewichtsverdeling zorgt voor optimale wendbaarheid en de ErgoLine handgreep ligt prettig in de hand. De lasergesneden messen bieden de gebruiker een efficiënte, snelle en accurate snoei, terwijl de ProZone, met extra scherpe messen, het snoeien van dikkere takken gemakkelijk maakt. De GARDENA PowerCut 700/65 Heggenschaar is een echte krachtpatser met een juiste combinatie van prestaties en gebruiksgemak. Dankzij de vaste handgreep met hefboom is het krachtige snoeigereedschap eenvoudig te bedienen. De handgreep met hefboom zorgt er tevens voor dat de gebruiker een veilige, stabiele grip heeft. Bovendien is de heggenschaar uitgerust met een krachtige motor om een optimale prestatie te leveren.

3. BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm gesnoerd

5/5

De BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm gesnoerd heeft een professionele kracht van 420W en is voorzien van een anti-vibratie systeem waardoor trillingen verminderd worden. De heggenschaar is uitgerust met een 45 cm dubbel geharde laser-gesneden messen die een optimale prestatie leveren en een lange levensduur hebben. De messen zijn licht afgerond, waardoor u moeiteloos kunt snoeien en een nette afwerking kunt creëren. De heggenschaar heeft ook een veiligheidsknop en een twee-handige aan/uit-schakelaar die uw veiligheid verbeteren en het gebruiksgemak verhogen. De ergonomisch ontworpen handgreep is gemaakt van een slijtvast materiaal dat comfort biedt tijdens het snoeien. Daarnaast zorgt de zachte greep voor een betere grip. De lage geluidsproductie maakt het ook mogelijk om de heggenschaar te gebruiken zonder gehoorbescherming. De BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm gesnoerd is ideaal voor het snoeien van heggen, struiken en bomen. Het is een professionele heggenschaar waarmee u met precisie kunt snoeien zonder de plant en de omgeving te beschadigen. De heggenschaar is zeer krachtig, zodat u zelfs de dikste takken kunt snoeien. Met de BLACK+DECKER Heggenschaar krijgt u een professioneel resultaat.

Top 3 elektrische heggenschaar

Dit zijn, volgens onze test, de drie besteelektrische heggenschaar. Naar welke van deze drie varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je wellicht nog niet de beste elektrische heggenschaar gevonden? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande korte reviews door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met nog 7 goede elektrische heggenschaar.

Belangrijk als je elektrische heggenschaar vergelijkt

Voor welke van bovenstaande varianten kun je nou het beste kiezen? Wij kunnen niet voor jou het antwoord op deze vraag geven. Wel kun je voor jezelf prima op zoek gaan naar de beste elektrische heggenschaar. Daar helpen wij je met deze korte koopgids nog een extra handje bij. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw elektrische heggenschaar.

4. Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W Snoeien en knippen Zwaardlengte 560mm Mesafstand 16mm Haagschaar

5/5

Deze heggenschaar is voorzien van een krachtige 550W motor. Dit zorgt ervoor dat je zelfs de hardere takken gemakkelijk kunt afknippen. De POWERPLUS POWEG40100 heeft een zwaardlengte van 560 mm en een mesafstand van 16 mm. Het gewicht bedraagt slechts 2,3 kg, waardoor het gebruik van de heggenschaar gemakkelijk is. De heggenschaar is ook voorzien van een comfortabele softgrip, waardoor hij goed in de hand ligt. De handgreep is ook verstelbaar zodat je optimaal comfort ervaart tijdens het gebruik. Met de inklapbare handgreep neem je de heggenschaar gemakkelijk mee naar een andere locatie. Met de duurzame constructie en het krachtige motorvermogen is de POWERPLUS POWEG40100 heggenschaar perfect voor kleinere tuinwerkzaamheden.

5. Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048 (900 W snijkop kantelbaar metalen tandwielaandrijving telescopische

5/5

De Einhell Telescoop Heggenschaar is voorzien van een 900 watt motor met een metalen tandwielaandrijving. Hiermee is het mogelijk om zwaardere werkzaamheden te verrichten. De heggenschaar is voorzien van twee verschillende schaarbladen en een telescopische staaf, waardoor je deze kunt aanpassen aan de grootte van de takken en de hoogte van de boom. Hierdoor is de heggenschaar gemakkelijk te gebruiken voor verschillende tuinwerkzaamheden. Daarnaast is de Einhell Telescoop Heggenschaar voorzien van een comfortabele handgreep, waardoor je het apparaat gemakkelijk kunt bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om de machine eenvoudig op te bergen, zodat hij niet in de weg staat. De Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048 biedt veel flexibiliteit en is een veelzijdig gereedschap voor tuinbouwers. Deze heggenschaar is uitgerust met een 900 watt motor, twee schaarbladen en een telescopische staaf, waardoor je de machine aan kunt passen aan de grootte van de takken en de hoogte van de boom. De kantelbare kop en de comfortabele handgreep maken het gebruik van de heggenschaar nog eenvoudiger en het compacte formaat maakt dat je hem eenvoudig op kunt bergen. Met deze heggenschaar kun je verschillende onderhoudswerkzaamheden in tuinen en parken verrichten.

6. Bosch UniversalHedgeCut 60 Heggenschaar op snoer lengte 60 cm

5/5

De Bosch UniversalHedgeCut 60 Heggenschaar op snoer lengte 60 cm is perfect voor snel en stil snoeien van middelgrote heggen. De verbeterde ProSilence 91 dB geluiddempende kap bevat een energiezuinige motor van 480 W die een optimaal vermogen en prestaties levert met 80% minder lawaai dan andere heggenscharen. Bovendien is de slipkoppeling met hoog draaimoment in staat om gemakkelijk door dikke takken te snijden zonder beschadiging van de motor. De lasergesneden, diamantgeslepen messen van 60 mm met een tandafstand van 30 mm veroorzaken geen problemen bij het snoeien van takken tot 30 mm dikte. De heggenschaar is perfect voor het snoeien van laurier-, taxus-, hulst-, haagbeuken- en haagconiferenheggen. Het dragen van werkschoenen is aan te raden voor extra veiligheid. Met de Bosch UniversalHedgeCut 60 Heggenschaar op snoer lengte 60 cm kun je eenvoudig en veilig middelgrote heggen snoeien. De Bosch UniversalHedgeCut 60 Heggenschaar op snoer lengte 60 cm is een krachtige machine die een optimaal vermogen en prestaties levert met weinig energieverbruik. De ProSilence 91 dB geluiddempende kap maakt het mogelijk om stil te snoeien. De slipkoppeling met een hoog draaimoment staat het gemakkelijk door dikke takken snijden toe, terwijl de lasergesneden, diamantgeslepen messen van 60 mm met een tandafstand van 30 mm moeiteloos door takken met een diameter tot 30 mm snijden. Met deze heggenschaar kun je laurier-, taxus-, hulst-, haagbeuken- en haagconiferenheggen snoeien voor snelle en indrukwekkende resultaten. De heggenschaar is voorzien van een comfortabel, verstelbaar handvat voor extra gebruiksgemak en veiligheid. Extra veiligheid wordt aangeraden door handschoenen en werkschoen.

7. Einhell Elektrische Heggenschaar GE-EH 7067 (700 W 670 mm zaaglengte 30 mm tandafstand zaagmateriaalopvangbak

5/5

De Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar heeft een zaaglengte van 670 mm en een tandafstand van 30 mm. Met deze gegevens heeft de machine een optimale prestatie tegen een minimale vermoeiing. De machine beschikt ook over een materiaalopvangbak, waarin het gesneden materiaal wordt opgevangen. Dankzij de handgreep met aan/uit knop is de machine eenvoudig in bedrijf te stellen en een optimaal gebruikscomfort te garanderen. De machine beschikt ook over een veiligheidsophanging om schade aan de machine te voorkomen. De Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar is een professionele en krachtige machine voor het onderhouden van heggen, hagen en struiken. Het design van de machine is zorgvuldig ontwikkeld om een maximale prestatie met minimale vermoeiing te garanderen. De krachtige motor en de metalen tandwielaandrijving zorgen samen voor een optimale prestatie en een lange levensduur. Door het ergonomisch ontwerp is de machine gemakkelijk te bedienen en te manoeuvreren. Dankzij de materiaalopvangbak hou je de werkplek netjes en wordt het gesneden materiaal opgevangen. De veiligheidsophanging voorkomt schade aan de machine en maakt het werken met de heggenschaar veilig.

8. Einhell Elektrische Heggenschaar GE-EH 6560 (650 W 600 mm zaaglengte 30 mm tandafstand materiaalopvangbak

5/5

De Einhell GE-EH 6560 Heggenschaar beschikt ook over een robuuste metalen schakelaar met een softgrip handgreep. Dit zorgt ervoor dat je de heggenschaar comfortabel in je hand kunt houden. De zaaglengte van 600 mm biedt je de mogelijkheid om zelfs langere takken met gemak te snoeien. Bovendien is de tandafstand van 30 mm voldoende om zelfs dikkere takken door te zagen. Met de materiaalopvangbak kun je het gesnoeide materiaal direct opvangen. Zo blijft je tuin of park na het snoeien netjes en netjes.

9. Einhell Accu Heggenschaar GE-CH 1846 Li-Solo Power X-Change (Li-Ion 18 V 46 cm zaaglengte 15 mm tandafstand

5/5

Met de Einhell GC-CH 1846 Li Solo heb je de perfecte heggenschaar in huis. De accu heggenschaar heeft een zaaglengte van 46 cm en een tandafstand van 15 mm. Je krijgt bij deze heggenschaar een Li-Ion accu van 18 V meegeleverd, waarmee je ongeveer 80 minuten kunt werken. Met de 3 snelheden kun je in verschillende situaties werken. Ook is de heggenschaar voorzien van een anti-vibratie systeem, waardoor je comfortabeler kunt werken. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je de heggenschaar gemakkelijk kunt bedienen en dankzij het lage gewicht is deze accu heggenschaar gemakkelijk te verplaatsen. De Einhell Power-X-Change GC-CH 1846 Li Solo is een ideale keuze voor iedereen die zijn heggen of struiken wilt verzorgen. Met de krachtige Li-Ion accu van 18 V en de 3 verschillende snelheden kun je het werk gemakkelijk klaren. De anti-vibratie systeem en de ergonomische handgreep zorgen voor extra comfort tijdens het gebruik. Bovendien kun je de accu heggenschaar gemakkelijk verplaatsen, dankzij het lage gewicht. De Einhell GC-CH 1846 Li Solo is een krachtige en betrouwbare heggenschaar voor het verzorgen van heggen of struiken.

10. GARDENA Telescopische heggenschaar (Zonder Accu) THS 42/18V P4A Meslengte 42cm Tandmes opening 16mm

5/5

De GARDENA Telescopische heggenschaar (Zonder accu) THS 42/18V P4A Meslengte 42cm Tandmes opening 16mm stelt je in staat om hoge heggen te beschermen, zonder dat je in de problemen komt. Met de telescopische steel kun je de heg tot 3 meter hoog bereiken. Deze heggenschaar heeft een tandmesopening van 16mm en een meslengte van 42cm, waardoor je makkelijk kunt snoeien. Bovendien heeft het product een LED-indicator op het handvat, waarmee je altijd op de hoogte bent van het laadniveau. De GARDENA Telescopische heggenschaar is compatibel met alle 18V FOR ALL ALLIANCE-batterijen, waardoor je een batterijduur van maximaal 240 minuten en tot 600 vierkante meter heg kunt snoeien. Geniet van het gemak van het snoeien van je heg met deze telescopische heggenschaar. Met de GARDENA Telescopische heggenschaar (Zonder accu) THS 42/18V P4A Meslengte 42cm Tandmes opening 16mm hoef je je geen zorgen meer te maken over het bijhouden van je hoge heggen. Met de telescopische steel kun je de heg tot 3 meter hoog bereiken. De 42 cm lange mesopening van 16 mm is ideaal om kleinere takken eenvoudig te snoeien. Bovendien heeft het product een led-indicator op het handvat, waarmee je altijd op de hoogte bent van het laadniveau. De GARDENA Telescopische heggenschaar is compatibel met alle 18V FOR ALL ALLIANCE-batterijen, waardoor je een batterijduur van maximaal 240 minuten en tot 600 vierkante meter heg kunt snoeien. De tool is licht van gewicht, waardoor je moeiteloos urenlang achter elkaar kunt snoeien. Bovendien heb je met deze heggenschaar geen last van stroomkabels, waardoor je veilig kunt werken. Geniet van gemakkelijk en veilig snoeien met deze telescopische heggenschaar.

Veelgestelde vragen over elektrische heggenschaar

Bij onze test hebben wij alle mogelijke elektrische heggenschaar bestudeerd. Deze producten hebben we vervolgens bekeken en geanalyseerd, waardoor wij een flinke schifting hebben gemaakt. Op basis van onze kennis en ervaringen zijn wij uiteindelijk bij de bovenstaande 10 beste elektrische heggenschaar uitgekomen.

Je kunt deze review met je ogen dicht vertrouwen. Wij hebben ons alleen op ons eigen onderzoek gebaseerd voor het samenstellen van deze top 10. Het is dus niet zo dat een fabrikant of merk ons ‘om kan kopen’ voor een hogere ranking.

De beste elektrische heggenschaar koop je direct via één van de buttons in dit artikel. Je bent daarbij ook direct van een interessante prijs verzekerd.

Dominique van Loon

Tuinieren is mijn grootste passie. Ik doe dit met hart en ziel en help ook graag andere mensen. Op deze website doe ik dat ook met veel plezier. De teksten die je op deze website leest, zijn door mij geschreven. Ook heb ik het team van Tuinenplaza.nl geholpen met het onderzoek naar de beste producten. Mijn kennis deel ik graag met zoveel mogelijk mensen!

12 dec. 2022

Hoe ga je elektrische heggenschaar gebruiken?

Waar wil je precies je nieuwe elektrische heggenschaar voor gebruiken? Wat is überhaupt de reden dat je dit product nieuw wilt kopen? En wat is al met al het gewenste gebruik vanuit jouw kant voor je nieuwe elektrische heggenschaar? Als je dit weet, kun je een veel betere vergelijking maken tussen de verschillende varianten.

Het is hierbij ook verstandig om je door andere te laten inspireren. Hoe maken bijvoorbeeld je buren, vrienden of familie gebruik van elektrische heggenschaar? Mocht je dit lastig vinden om in te schatten, kun je ook inspiratie via het internet opdoen. Je vindt online voldoende handige tips om ideaal gebruik te maken van de beste elektrische heggenschaar.

De beste kwaliteit

Dat wij bij bovenstaande 10 elektrische heggenschaar uitgekomen zijn, is niet zonder reden. Deze producten zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen. Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit. Van deze beste elektrische heggenschaar geniet je hoe dan ook jarenlang, bij juist gebruik.

Samenstelling & vormgeving

Bij het uitkiezen van de beste elektrische heggenschaar moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Het is namelijk een feit dat elk elektrische heggenschaar op een iets andere manier samengesteld is.

Hierbij is het bijvoorbeeld zaak om naar de gebruikte materialen te kijken. Ook kun je kijken naar de algehele vormgeving van de elektrische heggenschaar. Mogelijk krijg je nieuwe elektrische heggenschaar een prominente plek in je tuin. Dan is het des te wenselijker dat de vormgeving volledig naar je wens is. Zorg dat je ook op dit gebied kritisch bent.

Hoeveel wil je betalen?

Verder is het verstandig om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld wil je aan je nieuwe elektrische heggenschaar uitgeven? En voor welke varianten kun je met dit budget gaan? Mogelijk is het noodzakelijk om je budget iets op te schroeven.

Je kunt uiteraard ook geduldig tot een aanbieding wachten. Heb je echter met spoed een nieuw elektrische heggenschaar nodig? Dan kun je maar het beste voor de meest geschikte elektrische heggenschaar gaan. Ook al moet je hier mogelijk iets meer geld aan uitgeven.

Onze laatste woord over elektrische heggenschaar

Om samen te vatten kan je dus zeggen dat deze top 10 lijst heeft gediend als een handige referentie voor de beste elektrische heggenscharren die er op de markt te vinden zijn. Zij hebben dan ook alles wat je nodig hebt om je tuin in optimale staat te houden. Als je op zoek bent naar een goede en betrouwbare heggenschaar die bij jou past, dan is het van groot belang dat je zorgvuldig kijkt naar de prestaties, de functionaliteit, de duurzaamheid, de batterijduur en de prijs. Wij hopen dat deze lijst je heeft geholpen bij het maken van je keuze. Als je er toch nog niet uitkomt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder bij het vinden van precies datgene waar jij naar op zoek bent. Nogmaals, bedankt dat je de moeite hebt genomen om deze lijst te zien en we hopen dat je de juiste elektrische heggenschaar hebt gevonden die perfect bij jou past!